Hallen 01

Architecten bureau J van Stigt

Architectenbureau J. van Stigt is gestart in 1966 door Joop van Stigt. In 1999 heeft hij het bureau volledig overgedragen aan zijn zoon Andre van Stigt, die vanaf 1981 al met hem in het bureau samenwerkte. Het bureau, gehuisvest aan de Herengracht in een Vingboons pand uit 1665, heeft zich de laatste 35 jaar, naast nieuwbouw in woning- en utiliteitsbouw, in toenemende mate gespecialiseerd in restauratie, renovatie en hergebruik (revitalisering) van bestaande en vaak monumentale gebouwen.

De bezieling van André van Stigt en zijn team, voor ons Maatschappelijk Cultureel Erfgoed heeft de stad Amsterdam en omstreken al vele monumenten teruggegeven.

Als werkwijze hanteert het bureau de filosofie dat de architect als vertrouwensman van de opdrachtgever fungeert. Dit houdt in dat hij persoonlijk en intensief het hele bouwproces leidt, van voorlopig ontwerp tot en met de uitvoering, van hoofdlijn tot detail. Hij zet zijn kennis en expertise van budgetbewaking (begrotingen, bestekken) hiervoor in en draagt de verantwoordelijkheid voor de hoofdorganisatie en integratie van de installaties door middel van bouwdirectie. Duurzaam bouwen is in het bureau al jarenlang een vanzelfsprekend begrip.

Ook haalbaarheidsonderzoeken, bouwkundige opnames en  begeleiding van de opdrachtgever met kennis en expertise zijn voor bureau Van Stigt bekende werkvlakken.
Lees meer over onze aanpak

Het bureau heeft vele prijzen gewonnen waaronder vier keer de Nationale Renovatieprijs voor de restauratie van het Olympisch Stadion, het Entrepotdok, de Graansilo’s en De Hallen in Amsterdam.

Klik hier voor een overzicht van alle prijzen

Projecten

Hier vind je onze projecten:

Onze projecten

Voor meer informatie over ons meest recente project:

De Hallen Amsterdam